Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Hemma
HV71
HV71
Borta
Rögle
RBK

Ineffektivt Rögle föll i omstarten

14 november 2019 21:17
Efter match

Det blev förlust för Rögle i omstarten borta mot HV71. Hemmalaget vann med 5-0 i en match där effektiviteten blev den avgörande faktorn.


Efter ett elva dagar långt uppehåll var det omstart i SHL-hockeyn på torsdagskvällen. Förutom skadade anfallsduon Ted Brithén och Dennis Everberg stannade även backen Craig Schira hemma med en lättare underkroppsskada.
Att döma av starten i Kinnarps Arena var det hemmalaget HV som borstat av sig rosten bäst. Man inledde starkast och Röglemålvakten Roman Will sattes på prov direkt.
Efter nio minuter tog hemmalaget ledningen, i en snabb spelvändning kom man två mot noll och Roman var chanslös. 2-0 fem minuter senare var också frukten av en snabb spelvändning där Roman lämnades ensam. Rögle jobbade sig annars in i matchen under andra halvan av perioden där Daniel Zaar prickade stolpen i slutskedet.

Rögle tog tag i spelet i andra och skapade flera bra målchanser men lyckades inte överlista hemmamålvakten Jonas Gunnarsson. Mitt i perioden fick anfallaren Leon Bristedt matchstraff efter en tackling i ryggen. Rögles boxplay var riktigt bra och man stängde ner hemmalaget enkelt. Faktum är att Rögle skapade bäst målchanser och hade bland annat två frilägen med en man mindre.
Det blev inga mål och istället kunde hemmalaget göra 3-0 med knappt tre minuter kvar av andra efter en rejäl bjudning där en hemmaspelare fick en gratischans och han gjorde inget misstag. Effektiviteten var den stora skillnaden den här kvällen.

Rögle fortsatte att ligga på hårt i tredje för att få hål på Gunnarsson och skapa nerv i matchen. Man tog ut målvakten i slutskedet men stället kunde hemmalaget göra 4-0 med knappt tre minuter kvar och även 5-0 några sekunder senare. Nästa uppgift för Rögle är på hemmais, i Catena Arena på lördag kväll då Frölunda kommer på besök.