• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
HV71
HV71
Borta
Rögle
RBK

Ineffektivt Rögle föll i omstarten

14 november 2019 21:17
Efter match

Det blev förlust för Rögle i omstarten borta mot HV71. Hemmalaget vann med 5-0 i en match där effektiviteten blev den avgörande faktorn.


Efter ett elva dagar långt uppehåll var det omstart i SHL-hockeyn på torsdagskvällen. Förutom skadade anfallsduon Ted Brithén och Dennis Everberg stannade även backen Craig Schira hemma med en lättare underkroppsskada.
Att döma av starten i Kinnarps Arena var det hemmalaget HV som borstat av sig rosten bäst. Man inledde starkast och Röglemålvakten Roman Will sattes på prov direkt.
Efter nio minuter tog hemmalaget ledningen, i en snabb spelvändning kom man två mot noll och Roman var chanslös. 2-0 fem minuter senare var också frukten av en snabb spelvändning där Roman lämnades ensam. Rögle jobbade sig annars in i matchen under andra halvan av perioden där Daniel Zaar prickade stolpen i slutskedet.

Rögle tog tag i spelet i andra och skapade flera bra målchanser men lyckades inte överlista hemmamålvakten Jonas Gunnarsson. Mitt i perioden fick anfallaren Leon Bristedt matchstraff efter en tackling i ryggen. Rögles boxplay var riktigt bra och man stängde ner hemmalaget enkelt. Faktum är att Rögle skapade bäst målchanser och hade bland annat två frilägen med en man mindre.
Det blev inga mål och istället kunde hemmalaget göra 3-0 med knappt tre minuter kvar av andra efter en rejäl bjudning där en hemmaspelare fick en gratischans och han gjorde inget misstag. Effektiviteten var den stora skillnaden den här kvällen.

Rögle fortsatte att ligga på hårt i tredje för att få hål på Gunnarsson och skapa nerv i matchen. Man tog ut målvakten i slutskedet men stället kunde hemmalaget göra 4-0 med knappt tre minuter kvar och även 5-0 några sekunder senare. Nästa uppgift för Rögle är på hemmais, i Catena Arena på lördag kväll då Frölunda kommer på besök.