• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Rögle
RBK

Rögle tappade segern i tredje

30 november 2019 17:38
Efter match

Rögle föll borta mot Leksand sedan man tappat spelet och greppet i tredje perioden. En 2-1-ledning efter två perioder slutade med en tung 2-3-förlust efter två hemmamål inom loppet av en minut i tredje.


Skadelistan i Rögle fylldes på med två namn till efter torsdagens derbyseger. Anfallarna Dominik Bokk och Nick Sörensen kunde inte vara med i lördagens match i Leksand. Istället sattes backen Daniel Bertov upp som forward och J20-anfallaren Gustav Arvidsson togs in i truppen. Det innebar att juniorförsvararen Samuel Johannesson fick chansen från start på sex sex backar där han. bildade backpar med Éric Gélinas.
Rögle såg ut att ta ledningen efter knappt sju minuter när Simon Ryfors tryckte in en retur. Men efter en videostund underkände domarna målet. Första perioden präglades av spel som böljade fram och tillbaka och såg ut att sluta mållös. Men med 19 sekunder kvar styrde Anton Bengtsson in Samuel Johannessons skott. Det var 18-årige Samuels första SHL-poäng.

Rögle fick lite bättre ordning på spelet. Hemmalaget kvitterade i powerplay men bara 22 sekunder senare svarade Rögle med ett 2-1-mål. Daniel Zaar avslutade snärtigt intill bortre stolpen, snyggt framspelad av kedjekamraterna Ted Brithén och Leon Bristedt som skapade en hel del målchanser så långt.
Det kändes som att Rögle hade bra kontroll på matchen så långt men i början på tredje bjöd man in hemmalaget. Leksand kvitterade till 2-2 på straff sedan Rögle bjudit på ett friläge och tvingats dra ner Leksandsspelaren. Minuten senare utnyttjade Leksand ett dåligt Röglebyte och gjorde 3-2. Plötsligt hade hemmalaget momentum i matchen.
Med drygt två minuter kvar tog Rögle ut målvakten Roman Will och satsade på en extra utespelare i jakten på en kvittering. Men det ville sig inte utan 3-2 till hemmalaget stod sig.
En match återstår innan uppehållet, mot Brynäs hemma på torsdag.