• Huvudsponsorer

Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Rifalk höll nollan när Rögle vann i Växjö

11 februari 2020 21:05
Efter match

Rögle fick bästa tänkbara start när SHL drog igång igen på tisdagskvällen efter landslagsuppehållet. Christoffer Rifalk höll nollan när Rögle vann med 4-0 (1-0, 1-0, 2-0).


Efter det elva dagar långa uppehållet drog SHL i gång på tisdagkvällen. Och nu är det full fart ända in till slutomgången med 14 matcher på en månad. För Rögles innebar omstarten en resa till Växjö för säsongens tredje möte med Växjö.
Rögle, med nye anfallaren Chris DeSousa i laguppställningen, hade för första gången den här säsongen sedan premiären nästan en tom frånvarolista (endast Nick Sörensen skadad).
Det blev en märklig match, kanske var det ringrost, men kvaliteten på spelet pendlade. Tempo och vilja saknades inte men bra saker blandades med misstag från båda håll.
Rögle tog ledningen i första, Simon Ryfors var säker i avslutet snyggt framspelad mitt i skottsektorn av Dominik Bokk och Kodie Curran.

Backen Daniel Bertov ökade på till 2-0 drygt sex minuter in på andra då han följde med upp i en spelvändning och lyfte in en backhand från nära håll. Hemmalaget skapade tryck mot Rögles mål i omgångar, inte minst då Rögle drog på sig tre utvisningar i perioden varav två raka i periodens slutskede. Men Christoffer Rifalk var stabil i målet och fick bra hjälp av uteförsvaret.
I början av tredje fick Rögle en ny chans i numerärt överläge - och då slog Éric Gélinas till. Ett tungt, tungt direktskott satt stenhårt i Växjökassen till 3-0 fyra minuter in på tredje och Rögle hade kopplat ett rejält grepp om matchen. Taylor Matson fastställde slutresultatet i tom bur med 17 sekunder till 4-0.

Rögle har en ny tur till Småland på torsdag då man möter HV71 på bortais innan det äntligen är hemmamatch igen på lördag, mot Frölunda kl 15:15.