Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Luleå
LHF

Rögle och Anton Bengtsson straffade Luleå

5 januari 2021 21:26
Efter match

Det blev ett tajt och disciplinerad toppmöte när Luleå gästade Catena Arena på Trettondagsaftonen. Efter en målsnål tillställning gick matchen till straffläggning där Rögle till slut kunde avgöra genom Anton Bengtsson och vinna med 2-1 (0-1,1-0,0-0,0-0,1-0).


Matchen öppnades i ett högt tempo och gästerna från Norrbotten styrde agendan. Luleå lämnade inte Rögle ifred någonstans på isen när man uppträdde aggressivt, disciplinerat och tillknäppt. Rögle tilläts inte skapa mycket samtidigt som gästerna också skapade mest framåt.
Luleå vann perioden med 0-1 i mål och 7-11 i skottstatistik. Målet gjordes ungefär halvvägs in i perioden då backen Nils Lundkvist samlade upp en lös puck efter en tekningssituation. Med ett handledsskott hittade han rätt bakom Christoffer Rifalk i Röglemålet.

I den andra perioden kom Rögle ut med ett lite högre tempo och en aggressivitet som påminde om den Luleå hade i första perioden. Man fick lite längre anfall och knappt halvvägs in perioden fick man också chansen i matchens första powerplay. Luleås Juhani Tyrväinen åkte ut två minuter för holding men Rögle hade svårt att skapa något. Istället kunde just Tyrväinen frispelas i samma ögonblick som han släpptes in på isen igen. Han blev dock upphakad i friläget och det dömdes straffslag.
Linus Klasen fick förtroendet men slog inte straffen bättre än att Christoffer Rifalk kunde rädda. Inte långt efter det missade Luleås Arttu Ilomäki öppet mål då han träffade stolpen sedan Christoffer Rifalk tappat pucken bakom egen kasse. Det var alltså nära 0-2 ett par gånger om men ungefär en minut senare hade Rögle istället kvitterat til 1-1. Lagets bäste målskytt Simon Ryfors sprätte in sitt 15:e mål för säsongen med ett handlesskott framspelad av Daniel Zaar och Niklas Hansson. I slutet av perioden fick Luleå chansen i powerplay men Rögle kunde hålla undan och ställningen var 1-1 inför den tredje perioden.

Rögle fortsatte att hålla spelet väl uppe efter den andra periodpausen. Så gjorde även gästerna och perioden var jämn, aggressiv och tempostark. Dock skapades inte de klara målchanserna åt något av hållen och ställningen förblev 1-1. Rögle hade ett bra läge när Adam Edström åkte sig fri men annars var det tajt bakåt i båda riktningarna och två bra målvakter.
Med drygt en och en halv minut kvar av perioden åkte Rögles Olli Palola ut två minter för en tripping. Luleå fick chansen att ta en sen ledning i matchen men Rögle och Christoffer Rifalk lyckades hålla rent och matchen gick till overtime.

Den fick Rögle inleda i numerärt underläge tre mot fyra då 23 sekunder återstod av Palolas utvisning. Luleå tog sig snabbt in i anfallszon och träffade målramen innan Rögle åter blev fulltaligt. Resten av förlängningen blev ganska chansfattig men med 28 sekunder kvar fick istället Rögle chansen i powerplay och spel fyra mot tre. Fast man lyckades inte avgöra varpå straffläggning tog vid.
Där blev Anton Bengtsson matchhjälte för Rögle som kunde ta två sköna poäng via en straffseger.