Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Rögle
RBK

Gameday: Kan Rögle förlänga sin poängsvit?

3 december 2020 15:00

Rögle har tagit poäng i åtta raka matcher. I kväll kan sviten förlängas när de grönvita gästar Linköping.


INFÖR NEDSLÄPP Linköping-Rögle 19:00, SAAB Arena, C More

Mötet:

Rögle gör sig redo för match nummer 16 för säsongen, och andra av totalt fyra den här veckan. I tisdags imponerade laget genom att slå HV71 med 4-0 hemma i Catena Arena och därmed få en smakstart efter corona-pausen.

Tack vare segern har Rögle nu tagit poäng i åtta raka matcher. Senaste förlusten efter ordinarie tid kom den 15 oktober mot Brynäs borta (1-2). Under poängsviten har det blivit sudden-förluster mot Leksand (2-3) och mot Örebro (5-6).

Linköping stod för en stark insats borta mot Malmö i tisdags. Trots underläge med 3-0 vände östgötarna till seger med 4-3 efter förlängning.

Rögle och Linköping har möts en gång den här säsongen, i premiären den 19 septemper, då vann Rögle med 6-4.

Rögle ligger tvåa i SHL-tabellen på 35 poäng. Linköping ligger på tolfte plats med 18 inspelade poäng.

Senaste nytt i Rögle:

Samtliga spelare i Rögle är redo för spel. Mot HV71 fick Brady Ferguson ett avslut på sin måltorka när han satte sin första kasse i Rögle-tröjan. Ferguson har gjort totalt fem poäng under sin debutsäsong i den grönvita tröjan, fördelat på ett mål och fyra assist. Christoffer Rifalk satt på läktaren senast, men är med i truppen till kvällens match. Det betyder att Calle Clang återvänt till Kristianstad för att fortsätta sin utlåning.

Nedan kan du se en intervju med tränare Janne Larsson inför kvällens match.

Senaste nytt i Linköping:

Linköping vände alltså och vann mot Malmö i tisdags. Lagets två sista mål i matchen gjordes av Bron Little som därmed gjort totalt åtta under säsongen. Jarno Käri har gjort tre mål på de två senaste matcherna. Att Little och Kärki kommit igång är viktigt för LHC som vill klättra i tabellen.

Jimmy Andersson börjar närma sig comeback efter en tids skada, men det finns också en del frågetecken inför kvällens match. Det säger Linköpings tränare Bert Robertssons i en intervju till klubbens hemsida. Vilka spelare det rör sig om nämner han däremot inte.

Siffrorna:

Little toppar Linköpings interna poängliga på 18 poäng. Markus Ljung ligger tvåa på 15. Det kan jämföras med Rögles poängung Daniel Zaar på 13 pinnar.

I special teams toppar Rögle statistiken för numerärt överläge. Rögle har gjort 16 mål i powerplay vilket ger en procent på 31,37. Linköpings powerplay är ligans sjunde bästa (24,49). I boxplay har Linköping spelat något bättre än Rögle, 73,58 procent mot 71,70. Rögles disciplin är däremot bra så här långt, laget har tredje minst antal utvisningsminuter i hela SHL.

Rögles laguppställning:

Så tränade Rögle under onsdagen:

Forwards: Tambellini-Bengtsson-Höglander, Bristedt-Ryfors-Zaar, Everberg-Sjögren-Palola, Edström-Ferguson-Matson, Eriksson-Andersson

Backar: Gélinas-Seider, Jonsson-Hansson, Lesund-Ekeståhl, Johannesson-Schira

Målvakter: Rifalk-Gustafsson

Saknades: Bondesson (utlånad)