Onsdag Ons 3 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Söndag Sön 7 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Onsdag Ons 17 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Fredag Fre 26 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Onsdag Ons 8 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Knapp hemmavinst men segermaskinen rullar på

12 december 2020 20:29
Efter match

Efter en kanske inte lika sprudlande insats kunde Rögle ändå förlänga sin vinstsvit och laget ökade samtidigt också sin ledning i SHL.
Laget gjorde båda målen i andra perioden och vann till slut med 2-1 (0-0,2-0.0-1) över Oskarshamn i en match där segern aldrig var hotad.


Under lördagskvällen var det åter dags för hemmamatch för Rögle i Catena Arena då småländska Oskarshamn gästade. I hemmalaget var Leon Bristedt tillbaka i laguppställningen efter några matchers frånvaro.
Oskarshamn kom till spel med många förluster i rad och inledde således väldigt tillknäppt. Samtidigt kunde inte Rögle få igång sina uppspel vilket ledde till att spelkvalitén aldrig nådde några större höjder. Båda lagen hade svårt att skapa chanser och Rögles bästa målchans kom faktiskt i numerärt underläge men Erik Andersson sköt över i sitt friläge med Joe Cannata i Oskarshamnsmålet. Skottstatistiken i perioden slutade 5-5 och underströk också periodens underhållningsvärde.

Till den andra perioden fick Rögle igång spelet aningen bättre och spelat förlades oftast i Oskarshamn zon under samtliga 20 minuter.
Rögle vann perioden med 2-0 och skotten med 17-8 så att påstå att de dominerade perioden var ingen överdrift, även om gästerna stack upp emellanåt och skapade lite.
Redan efter dryga fyra minuters spel låg första pucken bakom Cannata i bortamålet. Daniel Zaar drog till med sitt välkända direktskott från vänsterkanten fint framspelad av Éric Gélinás och Moritz Seider.
Efter ytterligare hemmachanser dröjde det ända tills att det återstod knappt två minuter innan andra målet kom. Samuel Jonsson hittade bortre krysset från samma kant som Zaar gjorde 1-0 på, med ett kliniskt avslut efter förarbete av Adam Edström.

Avslutningsperioden inleddes på samma vis som mellanakten. Rögle höll i taktpinnen och parkerade ofta i anfallszonen, dock utan att skapa de där heta chanserna.
Båda lagen fick vardera ett tillfälle att spela powerplay men den riktiga skärpan saknades.
Med drygt sex minuter fick gäterna ett nytt tillfälle i numrärt underläge och då fick laget utdelning. Efter skott från Rickard Palmberg letade sig pucken in över mållinjen efter en tilltrasslad situation och ställningen var 2-1.
Med drygt fyra minter kvar av perioden åkte sedan Rögles Nils Höglander och gästernas Brian Cooper på matchstraff för Fighting efter en privat uppgörelse vid sargen.
Händelsen påverkade dock inte matchen nämnvärt och med ungefär två minuter kvar chansade Oskarshamn med att ta ut målvakten för att nå en kvittering. Då lyfte istället Rögle upp spelet och var nära att göra 3-1 i tom kasse.
En Oskarshamnsutvisning i slutsekunderna ställde dock till det i deras kvitteringsjakt och Rögle kunde hålla undan till ännu en seger.