Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Frölunda
FHC

Rögle föll i jämnt toppmöte

28 december 2020 21:23
Efter match

Rögle föll i toppmötet hemma mot Frölunda på måndagskvällen. Det blev en bra och spännande match som avgjordes först i slutsekunderna då gästerna gjorde 3-1 i tom bur mitt i en intensiv press från hemmalaget. Frölunda tog därmed över serieledningen från Rögle.


Årets sista match i Catena Arena blev ett fartfyllt, prestigefullt och kampfyllt möte mellan ettan och tvåan i SHL-tabellen.
Rögle fick en bra start när Adam Tambellini satte ledningsmålet redan efter drygt två minuters spel efter fint förarbete av Daniel Zaar och Simon Ryfors. Gästerna arbetade sig in i matchen och var framgångsrika i sin intensiva forechecking där man störde Rögle ofta. Kvitteringen efter 16 minuter var inte helt oväntad.

I andra inledde Frölunda bäst och tog även ledningen på en styrning vilket ställde Christoffer Rifalk i hemmamålet helt. Halvvägs in i perioden kom Rögle spelmässigt tillbaka, bättre skärpa i passningsspelet och längre anfall men man fick inte utdelning.

I tredje gick hemmalaget verkligen för en kvittering, man hade mycket puck och skapade chanser men den riktiga skärpan fanns inte i avsluten. I slutminuterna tog man ut målvakten och pressade intensivt mot Frölundas mål. Men istället för kvittering kunde gästerna lyfta in 3-1 i tom bur från egen zon med 37 sekunder kvar och det blev slutresultatet.

Rögle åker nu till Oskarshamn på onsdag för årets sista match innan det bir nyårshelg. Redan på lördag är det sen hemmamatch igen, då mot Örebro kl 15:15.