Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Rögle
RBK

Rögle föll i förlängning i svängig match

7 januari 2021 21:19
Efter match

Rögle föll i förlängning i bortamötet mot Färjestad och fick nöja sig med en poäng. Det blev en svängig match där Rögle tappade en 2-0-ledning till underläge 2-4 för att sen komma tillbaka sista tio och både reducera och kvittera. 5-4 blev slutresultatet.


Det märktes att det var två lag som hade respekt för varandra, första perioden inleddes lite avvaktande. Efterhand öppnades spelet upp och det var Rögle som var aningen hetare. Det var en ganska jämn period och som såg ut att sluta mållös men med bara sex sekunder kvar gav Mattias Sjögren ledningen, lagkaptenens första mål för säsongen. Han sköt pucken från bakom förlängda mållinjen och vallade in den via hemmamålvakten Arvid Holm.

I andra ökade hemmalaget pressen mot Rögles mål. Men efter knappt åtta minuter fick hemmalagets Adam Ginning matchstraff efter att bryskt vräkt omkull Erik Andersson. Rögle fick inte till spelet i numerärt överläge förrän det återstod en knappt minut. Då hittade Adam Tambellini backen Moritz Seider med ett crosspass - Seider sköt direkt och 2-0! Med en dryg sekund kvar av perioden reducerade hemmalaget sedan man stoppat en rensning. Olyckligt och onödigt.

Nästa kalldusch kom tidigt i tredje. Ett missförstånd bakom Röglemålet gav en hemmaspelare pucken vid ena stolpen och han hittade en lucka mellan Rifalk och stolpen och kvitterade till 2-2. Färjestad tog sen ledningen på en snabb spelvändning efter 6:30 och en och en halv minut senare gjorde man även 4-2.

Olli Palola gav Rögle ny energi och hopp när han snyggt reducerade efter tio minuter. 4-4 gjorde Daniel Zaar med knappt fem minuter kvar på en snygg styrning, återigen låg Moritz Seider bakom målet. Daniel Zaar träffade sen stolpen i anfallet efter. 4-4 stod sig tredje ut och hemmalaget skulle knipa bonuspoängen när man gjorde 5-4 på en spelvändning i förlängningen.

Rögle reser hem till Ängelholm direkt efter matchen och laddar om för hemmamatch på lördag kväll. Kl 17:00 är det nedsläpp mot Linköping i Catena Arena.