Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Marginalerna på fel sida när Rögle föll i förlängning

14 januari 2021 21:21
Efter match

Rögle var på väg mot tre poäng i bortamötet mot Växjö efter en stark arbetsinsats men hade inte marginalerna på sin sida i slutskedet. Hemmalaget kvitterade i slutminuten efter att ha tagit ut målvakten och avgjorde sen direkt i förlängningen i powerplay.


Hemmalaget tog ledningen redan efter knappt fyra minuters spel precis när Rögle blev fulltaligt efter en utvisning. Första perioden präglades av en hel del misstag men Rögle skapade tillräckligt med målchanser för att ha ett mål men man hade ingen skärpa i avsluten.

I andra blev det bättre, Rögle fick chans i numerärt överläge två gånger men fick ingen utdelning. Men strax efter kom kvitteringen. En snabb spelvändning iscensatt Niklas hansson som hittade Brady Ferguson på offensiv planhalva, Brady la över pucken till Taylor Matson som säkert satte 1-1, hans tredje mål för säsongen och första på 17 macher. Simon Ryfors, som var tillbaka efter att ha missat senaste matchen, gjorde 2-1 på en snygg skarvning (hans 16:e mål för säsongen). Här gjorde Éric Gélinas och Daniel Zaar ett snyggt förarbete.

I tredje gick hemmalaget på kvitteringsjakt men Rögle såg ut att kunna freda målet. Men med sex utespelare och bara 45 sekunder kvar kunde hemmalaget kvittera och matchen gick till förlängning. Här åkte Rögle på en utvisning nästan direkt och hemmalaget utnyttjade det numerära överläget och gjorde segermålet och tog bonuspoängen.

Rögle har ny bortamatch i Småland på lördag, då är det HV71 som står på menyn.