Onsdag Ons 3 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Söndag Sön 7 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Onsdag Ons 17 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Fredag Fre 26 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Onsdag Ons 8 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Rögle
RBK

Rögle tog bonuspoängen i Gävle

28 januari 2021 21:55
Efter match

Rögle var långa stunder det bättre laget men kunde inte knyta igen säcken på ordinarie tid i bortamötet mot Brynäs. Först efter straffar kunde Rögle jubla över segern, 5-4 slutade det sedan Simon Ryfors gjort enda straffmålet och Johan Gustafsson tagit alla tre hemmastraffar. Smolk i glädjebägaren var att backen Moritz Seider skadades och fick lämna matchen mot slutet - han undersöks senare på kvällen på sjukhus.


Rögle kom till spel i matchen i Gävle med ett riktigt ungt lag - totalt sju spelare i truppen födda på 2000-talet. Nyttige forwarden Anton Bengtsson tvingades lämna återbud till matchen (ledningen har gott hopp om att han är med på lördag) vilket gjorde att frånvarolistan förlängdes till fem forwards.

Tränarstaben fick använda sin fantasi för att sätta ihop fyra kedjor. Inlånade Kevin Wennström från Kristianstad var en lösning, en annan backen Lucas Ekeståhl-Jonsson som fick gå ytterforward.

Trots det var det Rögle som satte tonen i den här matchen, man förde spelet och det dröjde drygt tio minuter innan hemmalaget fick till ett skott på mål som Johan Gustafsson fick rädda.

Rögle tog ledningen efter drygt 16 minuters spel genom Moritz Seider med ett skott som överraskade hemmamålvakten. Här noterades Marco Kasper för assist - 16-åringens första SHL-poäng. Lite snöpligt kvitterade hemmalaget med dryga minuten kvar av första.

Rögle tog ledningen på nytt tidigt i första (57 sekunder), åter Moritz Seider med ett välplacerat skott upp i nättaket. Dennis Everberg ökade på till 3-1 knappt fyra minuter senare och Rögle hade ett klart grepp om matchen. Men man bjöd in hemmalaget när man slarvade i powerplay och hemmalaget kunde reducera mitt i perioden.

Lucas Ekeståhl visade sina färdigheter som forward när han gjorde 4-2 tidigt i tredje men bara två minuter senare reducerade hemmalaget och gjorde senare, med sex och en halv minut kvar även 4-4.

Med knappt tre minuter kvar av tredje tvingades Moritz Seider lämna isen och fördes ut i omklädningsrummet efter att ha brakat in i kortsidans sarg i offensiv zon i hög fart i jakten på en puck.

Förlängningen slutade mållös men Rögle knep bonuspoängen i straffläggningen där Simon Ryfors blev ende målskytt.

Rögle har ännu en bortamatch innan man återvänder till Ängelholm. Man åker till Skellefteå för eftermiddagsmatch där på lördag.