Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Malmö
MIF

Strafförlust för Rögle i derbyt

2 februari 2021 21:22
Efter match

Det blev tajt och målsnålt i säsongens tredje Skånederby och precis som senast när lagen möttes i Ängelholm så kunde Malmö gå segrande ur striden. Den här gången vann man på straffar 1-2 (0-0.0-1.1-0.0-0,0-1) efter att Rögle kvitterade Malmös 0-1-ledning sent.


Matchen inleddes i ett ganska högt tempo med Rögle som det spelförande laget. Redan i matchens första byte hade Simon Ryfors ett jätteläge fint framspelad av Daniel Zaar men Oskar Alsenfelt i gästernas mål kunde avvärja.
Malmö stack upp i enstaka anfall men det var Rögle som höll i taktpinnen hela perioden utan att skapa någon mer chans av den kalibern som Ryfors hade inledningsvis. Båda lagen fick också möjlighet till spel i numerärt underläge utan att få utdelning och perioden slutade mållös med en klar favör till Rögle i skottstatistiken med 10-3.

I den andra perioden inledde gästern bättre och jämnade ut spelet. Man hade en del långa byten i Rögles zon men de heta chanserna skapade man inte. Rögle var inte på något vis ofarliga och stack upp då och då i några fina anfall och spelvändningar. Backen Samuel Johannesson hade ett par fina lägen där han kom släpande men lyckads inte överlista Alsenfelt.
Med drygt fem minuter kvar av perioden föll så matchens första mål då Malmö tog ledningen med 0-1. Victor Backman kom fri med Christoffer Rifalk i Röglekassen och lade in en backhand mellan benen. Fler mål föll inte i perioden och den här gången var det gästerna som vann skotten med 6-10.

Rögle inledde sin kvitteringsjakt och spenderade mycket tid i Malmös zon direkt i inledningen av den tredje perioden. Den stora chansen fick comebackande Adam Tambellini efter en öppnande passning av Lukas Ekeståhl-Jonsson men Alsenfelt gjorde en jätteräddning och gästernas ledning höll i sig så långt.
Rögle tryckte på och ökade tempot men lyckades inte skapa några klara lägen. Man hade 6-1 i skott efter halva perioden men utdelningen uteblev. Drygt halvvägs in i perioden åkte Rögles lagkapten Mattias Sjögren ut två minuter för late hit men Malmö fick inte alls ordning på sitt powerplay och Rögle kunde fortsätta jakten på kvittering.
Ett ypperligt tillfälle dök upp just efter att laget var fulltaligt igen då istället Malmö drabbades av en utvisning på två minuter för highstick på Lars Bryggman. Ungefär en minut senare satt kvitteringspucken ditskickad av Daniel Zaar som hittade en lucka i bortre hörnet hos Alsenfelt i bortamålet. Niklas Hansson och Simon Ryfors assisterade.
Ett par minuter senare fick samme Zaar en stor chans att ge Rögle ledningen på en målvaktsretur rakt framför mål. Dock kunde Alsenfelt ta hand om även sin retur och 1-1 stod sig. Några fler mål blev det inte och overtime tog vid. Skotten stort till Rögle i tredje via 12-1.

En overtime som inleddes väldigt avvaktande där inget av lagen tog några risker. Efter drygt två minuter sköt Samuel Jonsson i Rögle det första skottet på mål.
En halvminut senare kom Simon Ryfors fri och försökte en fräckis genom att bara släppa pucken som dock inte Alsenfelt gick på. I kölvattnet av det åkte Daniel Zaar i Rögle och Ponthus Westerholm i Malmö ut vardera två minuter för osportsligt uppträdande. Det kom inget avgörande i overtime och straffar fick istället avgöra.
Där avgjorde Malmö genom mål av Johan Olofsson och Ponthus Westerholm medan Rögle missade sina straffar.