Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Brynäs
BIF

Rögle avgjorde i slutskedet i Teds återkomst

16 februari 2021 21:40
Efter match

Det blev seger i Ted Brithéns återkomst. Rögle besegrade Brynäs med 6-3 i Catena Arena i omstarten av SHL. Det var en jämn match länge men i slutskedet drog Rögle ifrån med tre raka mål och tog även över serieledningen.


I centrum i tisdagskvällens omstart i Catena Arena var så klart Ted Brithén som var tillbaka i sin moderklubb efter äventyret i Schweiz. Ted spelade center mellan Adam Tambellini och Leon Bristedt och det var en trio som trivdes ihop.

Gästande Brynäs saknade en lång rad spelare men det unga laget bjöd upp till rejäl kamp. Det var en fartfylld men lite hafsig inledningsperiod. Rögle tog ledningen två gånger (Erik Andersson och Éric Gélinas) men Brynäs utnyttjade hemmaslarv i egen zon och kvitterade lika många gånger.

brynäs tog ledningen i andra efter att ha utnyttjat ett hemmamisstag men Anton Bengtsson kvitterade med sitt tionde mål för säsongen. Extra kul för Anton som på måndagen blev pappa till en son.

Det var ett välorganiserat Brynäs som gjorde det svårt för Rögle att komma upp i banan med fart. Väldigt många skott från hemmaspelare styrdes dessutom undan av försvarande Brynäs-spelare.

Men till sist kom ett efterlängtat mål då Adam Tambellini tryckte in 4-3 i powerplay efter drtygt 14 minuter. Och en dryg minut senare gjorde Anton Bengtsson 5-3 på ett riktigt vasst skott. Slutresulatet skrevs till 6-3 sedan Dennis Everberg gjort mål i tom bur med tio sekunder kvar.

Rögle åker nu på en bortaturné, först Djurgården på Hovet på torsdag och därefter Frölunda borta lördag eftermiddag innan man reser hem igen.