Onsdag Ons 8 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 12 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Skellefteå
SKE

Ny seger för Rögle som avgjorde i tredje perioden

24 april 2021 17:36
Efter match

Det blev en betydligt tajtare och jämnare match under lördagen men återigen stod Rögle som segrare och har nu 2-0 i matcher. Matchen slutade 2-1 (1-1,0-0,1-0) sedan Erik Andersson avgjort i tredje perioden.


Matchen inleddes jämnare än matchen i går och kanske att Skellefteå hade ett visst övertag de första fem-tio minuterna av första perioden. Ungefär halvvägs in i den samma jobbade sig Rögle dock mer och mer in i matchen. Därför kom inte 1-0 till hemmalaget helt överraskande när Leon Bristedt tryckte in en retur efter att Adam Edström först skjutit ett skott som Gustaf Lindvall i Skellefteåkassen först räddade. Målet videogranskades först efter misstänkt Goaltender Interference men godkändes alltså.
Baklängesmålet verkade dock tända gästerna som bara knappt två minuter senare kvitterade på ett skott från Oscar Möller.
Inga fler mål i en ganska jämn period som slutade 7-9 i skott till Skellefteå.

Precis som i matchen i går slutade den andra perioden mållös. Matchen fortsatte att vara jämn med tuffa närkamper och ett ställningskrig från första till sista sekund. Chanser skapades åt båda håll och den här perioden vann Rögle vann skotten med 7-4.

Tidigt i den tredje perioden fick gästerna chansen att spela powerplay men Rögle kunde hålla undan. Succesivt jobbade sig Rögle sedan in i perioden och tog över mer och mer. Därför kom inte 2-1 ologiskt då Erik Andersson stänkte in pucken efter ett riktigt mönsteranfall med Leon Bristedt och Mattias Sjögren som arkitekterna bakom målet.
Efter ledningsmålet fortsatte Rögle att ha ett visst spelmässigt övertag men Skellefteå kändes hela tiden farliga.
Rögle kontrollerade ändå spelet ganska bra och försökte att spela av matchen. I slutminuterna plockade Skellefteå ut sin målvakt men Rögle höll undan och efter ett starkt sista byte av fj¨¨ardekedjan kunda man bärga segern med 2-1 och tog därmed ledningen med 2-0 i semifinalserien. 9-3 i skott till Rögle i tredje och totalt 23-16. Nästa match spelas i Skellefteå på måndag.