Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Skellefteå
SKE

Spaningar inför semifinal 2:5

24 april 2021 10:55

Rögle leder semifinalserien mot Skellefteå med 1-0 i matcher. I eftermiddag spelas det andra mötet i Catena Arena.


Slutresultatet i match 1 skrevs till 3-2. Dennis Everberg, Anton Bengtsson och Adam Edström gjorde Rögles mål medan Oskar Nilsson och Oscar Möller nätade för Skellefteå. Segern satt till slut långt inne för Rögle efter att gästerna reducart med 2.07 kvar att spela och sedan forcerat i slutminuterna för att få in en kvitteringspuck.

Men Rögle höll emot.

– Vi kommer ut starkt och spelar vår hockey. Vi tar kommandot i matchen och spelar konsekvent där ute, säger Niklas Hansson om insatsen i match 1.

I eftermiddag väntar match 2 innan semifinalserien vänder till Skellefteå för match 3 och 4. Matchen börjar 15.15 och sänds i C More och på TV4, kan Rögle spela till sig matchboll?

HÄR ÄR TRE SPANINGAR INFÖR SEMIFINAL 2:5

**FÖRSTA MÅLET **

Dennis Everberg gav Rögle ledningen med 1-0 i semifinalmatch 1 när han styrde in pucken i powerplay i den första perioden. Everberg förlängde därmed Rögles svit på att göra första målet till fem matcher under slutspelet. Rögle gjorde det i samtliga matcher i kvartsfinalserien mot Frölunda och hittills verkar det vara alltså ett vinnande koncept för de grönvita.

– Det är klart att det betyder mycket. Det är ett ställnignskrig där ute och det är viktigt att få in första kassen. Skulle det inte bli så får vi jobba ikapp, men vi siktar alltid på att göra första målet, säger Hansson.

FÖRSVARSSPELET

Återigen stod Rögle för en gedigen försvarsinsats och har över fem matcher bara släppt in fem mål. Skellefteå sköt 22 skott på mål och hade visserligen bra målchanser i match 1, men defensiven som helhet var till belåtenhet menar Niklas Hansson.

– De har svårt att komma in och skapa chanser. Det är ett bra lag vi möter, men det är något som vi verkligen fokuserar på, att göra det jobbigt för våra motståndare och inte ge dem någonting gratis.

RÖGLES ANDRAKEDJA

Kedjan med Anton Bengtsson, Ted Brithén och Adam Tambellini var en av de drivande kedjorna i matchen igår. Trion låg bakom Rögles andra mål i matchen (Bengtsson assisterad av Brithén), men skapade fler chanser än så. Tillsammans sköt Bengtsson, Brithén och Tambellini elva skott på mål.

Hör mer om Rögles andrakedja i dagens Grönt & Vitt Gameday

GRÖNT & VITT GAMEDAY