Onsdag Ons 3 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Söndag Sön 7 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Onsdag Ons 17 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Fredag Fre 26 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Onsdag Ons 8 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Rögle reducerade matchserien efter seger 5-1

6 maj 2021 22:29
Efter match

Efter två inledande uddamålsförluster vann Rögle den tredje SM-finalen med 5-1 (2-0,1-0,2-1) hemma i Carena Arena. Växjö leder nu finalserien med 2-1 inför den fjärde matchen på lördag i Ängelholm.


Rögle inledde lite mer avvaktande än i de två första finalmatcherna och Växjö tilläts (förutom under ett powerplay för Rögle) spendera en del tid i anfallszon första halvan av perioden. När så Växjö fick sitt första powerplay i matchen så var det istället oväntat Rögle som tog ledningen. Mattias Sjögren och Dennis Everberg kom i ett två mot ett-läge där Sjögren passade över till Everberg som först träffade stolpen. Returen kunde han emellertid raka in och klockan hade då tickat iväg knappt 13 minuter.
Knappat två och en halv minut senare ökade Rögle till 2-0 då en Växjöspelare svarade för en felpass i egen zon som friställde Daniel Zaar framför Växjös mål. Från nära håll lyfte han in 2-0 bakom Erik Källgren i bortakassen. Inga fler mål i inledningsperioden där Rögle vann skotten med 13-7.

Under den andra perioden kom Rögle ut lite hårdare från början och tog tag i taktpinnen ganska omgående. Man hade också lite hjälp av några Växjöutvisningar och det var under en sådan som ledningen utökades till 3-0. Från favoritpositionen till höger kunde Adam Tambellini snärta in sitt sjätte slutspelsmål framspelad av Éric Gélinás och Leon Bristedt drygt tolv minuter in i perioden.
Rögle dominerade även fortsättningsvis den andra akten och fick en utmärkt chans att öka ledningen när man fick spela powerplay fem mot tre. Dock fick man inte till pucktempot ordentligt och Växjö kunde hålla undan. Perioden slutade 1-0 till Rögle som även vann skottstatistiken med 11-6.

I inledningen av den tredje perioden var det fortsatt Rögle som såg ut att ha kontroll på händelserna och skapade också lite halvchanser. Därför kom det lite överraskande en bortareducering efter knappt fyra minuter genom Marcus Sylvegård som satte 3-1 i Christoffer Rifalks plockhandskryss.
Minterna efter det ryckte gästerna upp sig för att få ytterligare kontakt i målprotokollet men när det inte resulterade tog Rögle återigen över spelet en aning.
När det återstod sju-åtta minuter av perioden försökte Växjö lyfta upp spelet för att få in ännu en reducering. Ett och annat hyfsat läge vaskades fram men istället stack Rögle upp i ett anfall och satte 4-1. Olli Palola tryckte resolut in pucken fint framspelad av Erik Andersson efter drygt 15 minuters spel.
I slutet tog Växjö ut sin målvakt Erik Källgren med hopp om att komma ikapp men istället satte Taylor Matson 5-1 i tomt mål med drygt en minut kvar att spela. Skotten till Växjö i tredje med 6-10 men totalt vann Rögle skottstatistiken med 30-23.
Rögle vann med 5-1 och reducerade därmed matchserien till 1-2. Match 4 spelas på lördag eftermiddag i Catena arena.