Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Fredag Fre 22 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Onsdag Ons 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Tisdag Tis 2 November Nov
Onsdag Ons 3 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Söndag Sön 7 November Nov
Onsdag Ons 17 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Spaningar inför SM-final 5:7

10 maj 2021 15:00

Växjö leder SM-finalen med 3-1 i matcher när match 5 väntar i Vida Arena. Det betyder att Rögle måste vinna för att hålla liv i finalserien.


Efter att Växjö plockat hem den fjärde finalmatchen i lördags med 3-2 efter förlänging har smålänningarna nu tre matchbollar. För Rögle innebär det att det är ett "vinna eller försvinna"-läge i varje match framöver.

– Vi ska förstöra deras fest där uppe och sen har vi hemmamatch igen på torsdag. Det är det enda vi tänker på just nu, sa Niklas Hansson efter matchen senast.

Rögle åker upp till Växjö för att ta den första av tre segrar som krävs för att bärga ett SM-guld.

HÄR ÄR TRE SPANINGAR INFÖR FINALMATCH 5:7

MÅLSKYTTEN HANSSON

Niklas Hansson har varit framträdande från sin backposition under hela slutspelet. Hansson gjorde Rögles 2-1-mål i match 4 och har därmed gjort tre på 13 slutspelsmatcher. Det är en siffra som bara är tre ifrån vad han gjorde under hela grundserien. Med Hanssons sikte inställt kan det vara bäddat för fler mål från blålinjen i den här finalserien.

TA HJÄLTE-ROLLEN

Bortsett från match 3, som slutade 5-1 till Rögle, har det varit jämna matcher i finalserien. Då gäller det att en matchhjälte kliver fram. I Rögle finns det gott om sådana. Under grundserien gjorde Simon Ryfors sex matchvinnande mål, delad etta i SHL med Örebros Borna Rendulic och Växjös Emil Pettersson. Dennis Everberg och Daniel Zaar gjorde fyra matchvinnande mål och Adam Tambellini 3. Det gör att Rögle har fyra spelare topp-25 i ligan i den kolumnen.

I slutspelet har Växjö två spelare som gjort tre matchvinnande mål; Pontus Holmberg och Fredrik Karlström.

Rögle har än så länge ingen som gjort mer än ett matchavgörande mål - men ikväll gäller det att någon tar rollen som hjälte.

BRYTA BORTATRENDEN

För att Rögle ska hålla sig kvar i guldmatchen måste det bli seger, men att vinna mot Växjö borta har inte varit särskilt enkelt för Rögle den här säsongen. Idel förluster har det blivit för de grönvita även om två kommit efter förlängning. De två tidigare matcher i Växjö under finalserien har varit täta och slutat med uddamålet - hur ser matchbilden ut i kväll?

GRÖNT & VITT GAMEDAY