Fredag Fre 26 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Spaningar inför SM-final 5:7

10 maj 2021 15:00

Växjö leder SM-finalen med 3-1 i matcher när match 5 väntar i Vida Arena. Det betyder att Rögle måste vinna för att hålla liv i finalserien.


Efter att Växjö plockat hem den fjärde finalmatchen i lördags med 3-2 efter förlänging har smålänningarna nu tre matchbollar. För Rögle innebär det att det är ett "vinna eller försvinna"-läge i varje match framöver.

– Vi ska förstöra deras fest där uppe och sen har vi hemmamatch igen på torsdag. Det är det enda vi tänker på just nu, sa Niklas Hansson efter matchen senast.

Rögle åker upp till Växjö för att ta den första av tre segrar som krävs för att bärga ett SM-guld.

HÄR ÄR TRE SPANINGAR INFÖR FINALMATCH 5:7

MÅLSKYTTEN HANSSON

Niklas Hansson har varit framträdande från sin backposition under hela slutspelet. Hansson gjorde Rögles 2-1-mål i match 4 och har därmed gjort tre på 13 slutspelsmatcher. Det är en siffra som bara är tre ifrån vad han gjorde under hela grundserien. Med Hanssons sikte inställt kan det vara bäddat för fler mål från blålinjen i den här finalserien.

TA HJÄLTE-ROLLEN

Bortsett från match 3, som slutade 5-1 till Rögle, har det varit jämna matcher i finalserien. Då gäller det att en matchhjälte kliver fram. I Rögle finns det gott om sådana. Under grundserien gjorde Simon Ryfors sex matchvinnande mål, delad etta i SHL med Örebros Borna Rendulic och Växjös Emil Pettersson. Dennis Everberg och Daniel Zaar gjorde fyra matchvinnande mål och Adam Tambellini 3. Det gör att Rögle har fyra spelare topp-25 i ligan i den kolumnen.

I slutspelet har Växjö två spelare som gjort tre matchvinnande mål; Pontus Holmberg och Fredrik Karlström.

Rögle har än så länge ingen som gjort mer än ett matchavgörande mål - men ikväll gäller det att någon tar rollen som hjälte.

BRYTA BORTATRENDEN

För att Rögle ska hålla sig kvar i guldmatchen måste det bli seger, men att vinna mot Växjö borta har inte varit särskilt enkelt för Rögle den här säsongen. Idel förluster har det blivit för de grönvita även om två kommit efter förlängning. De två tidigare matcher i Växjö under finalserien har varit täta och slutat med uddamålet - hur ser matchbilden ut i kväll?

GRÖNT & VITT GAMEDAY