Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Rögle
RBK

Efter match: Linköping-Rögle 4-1

30 september 2021 21:14
Efter match

Rögle föll i Saab Arena i Linköping under torsdagen. Slutresultatet skrevs till 4-1 efter att LHC gjort två snabba mål i den tredje perioden.


Publiken var tillbaka i SHL-arenorna under torsdagen omgång. Cirka 5202 var på plats i Saab Arena i Linköping och fick se hemmalaget dra det längsta strået. Förlusten var Rögles andra i rad efter att ha inlett säsongen med två raka segrar.

– Det är klart jag är besviken. Det är inte roligt att förlora, säger forwarden Ludivg Larsson.

Dennis Everberg gjorde Rögles mål och Christoffer Rifalk räddade 22 skott i matchen, hans fjärde raka start i årets SHL.

Med publiken som kuliss inleddes matchen i ett högt tempo. Linköping utnyttjade det bäst och tog ledningen efter 6:45 genom Max Lindroth. Backen hittade rätt direkt efter en tekning och överlistade Rifalk med ett skott från sin backposition.

Rögle såg ut att ha kvitterat med drygt sju minuter kvar av öppningsperioden när Anton Bengtsson fick puken över mållinjen. Men Rögle-forwarden använde skridskon och målet dömdes efter videobedömning bort för spark. Därmed blev Lindroths mål det enda under den första perioden.

I mittperioden ökade hemmalaget på till 2-0 genom Patrick Russell som fick in pucken bakom Rifalk via en Rögle-spelare. Målet kom efter 12:11 av perioden.

Rögle skulle också få en styrning med sig innan den andra perioden var slut. Efter 14:15 av perioden styrde Dennis Everberg in 2-1-reduceringen i powerplay när Rögle spelade 4-mot-3. Målet var Everbergs första för säsongen, Adam Tambellini och Oskar Stål-Lyrenäs noterades för assist.

I början av den tredje perioden ryckte Linköping till sig ett tremålsöverläge. Broc Little styrde in 3-1 efter 2:24. Samme Little spelade sedan fram Markus Ljungh till 4-1 bara tolv sekunder senare. Direkt efter målet tog Rögles tränare Cam Abbot timeout.

– Det var ändå grejer vi gjorde bra i den här matchen. Jag tycker vi dominerar större delarna egentligen, men släpper in lite för enkla mål och då blir det uppförsbacke, säger Larsson.

Rögle försökte, men kom inte närmare under periodens andra halva, och laget får nu ladda om för nästa utmaning. Nämligen Brynäs borta på lördag (15:15 / C More).

– Vi får kolla video, se vad vi gjorde bra och vad vi kan göra bättre. Vi får ta hand om kropparna och se till att vi är redo på lördag, säger Larsson.

PUBLIKEN TILLBAKA

Efter att ha spelat med restriktioner på grund av Covid-19 sedan den 12 mars 2020 var publiken i kväll tillbaka i SHL-arenorna. 5202 personer, varav en hel del Rögle-supportrar, var på plats i Saab Arena och skapade en efterlängtad arenakuliss igen.

HÖJDPUNKTER

FRÅN OMKLÄDNINGSRUMMET

SÅ SA TRÄNARNA

Kommer senare

LINKÖPING - RÖGLE 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Linköping: Max Lindroth, Patrick Russel, Broc Little, Markus Ljungh

Rögle: Dennis Everberg