Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Rögle
RBK

Efter match: Brynäs-Rögle 4-5 efter straffar

2 oktober 2021 17:39
Efter match

Rögle bröt sin förlustsvit och besegrade Brynäs med 5-4 efter straffar i Monitor ERP Arena under lördagen. Anton Bengtsson satte matchens avgörande mål.


Rögle bröt en två matcher lång förlustsvit genom att ta två poäng med sig hem från Gävle. Anton Bengtsson avgjorde i den femte straffrundan med det enda målet som gjordes under straffläggningen.

– Det betyder jättemycket. Jag tycker inte vi spelat så bra de här senaste matcherna. Det här var ett steg i rätt riktning där vi hittar en väg att vinna och det tar vi med oss, säger Anton Bengtsson i C Mores sändning.

19-årige Calle Clang gjorde sin första start någonsin i SHL och stod för 22 räddningar i matchen. Clangs enda speltid i SHL sedan tidigare var 30 sekunder i matchen mot Färjestad den 23 februari i år. Den här säsongen har han inlett med fyra matcher på bänken till förmån för Christoffer Rifalk.

– Det var en häftig dag, en dag man väntat väldigt länge på. Kul att spela och skönt att komma härifrån med en vinst, säger Clang.

Rögles övriga mål i matchen mål gjordes av Tyler Kelleher, Marco Kasper, Dennis Everberg samt Linus Sjödin som också stod för en assist i matchen.

Rögle tog ledningen i matchen efter 2:27 genom Kelleher som lyfte in pucken i nät från nära håll framspelad av Sjödin. Målet var Kellehers tredje den här säsongen.

Clang räddade sju skott i den första perioden. Bland annat stod han för en dubbelräddning med 6:09 kvar. Hans nolla sprack däremot när 2:02 återstod att spela sedan Brynäs fått ett tre-mot-två-läge och via Röglebacken Ryan McKiernan fått pucken över mållinjen.

Brynäs inledde mittperioden bäst och tog ledningen med 2-1 efter 2:03 genom Linus Ölund som fick möjligheten framför Clang. När Brynäs sedan fick chansen till matchens första powerplay kom 3-1. Tomi Sallinen skrevs som målskytt efter att pucken studsat in via Röglebacken Erlend Lesund. Matchuret visade då 3:52.

Efter 6:05 reducerade Rögle. Direkt efter en tekning till höger i offensiv zon hamnade pucken hos Lesund. Hans skott styrdes sedan in av Marco Kasper, som gjorde sitt andra mål för säsongen.

Rögle kvitterade till 3-3 med 1:12 kvar av perioden. Efter att Rögle-spelarna rullat upp Brynäs-försvaret hamnade pucken hos Dennis Everberg som sprätte in den i nättaket bakom hemmamålvakten Veini Vehviläinen. Kvitteringen stod sig däremot inte särskilt länge. Bara 33 sekunder senare kom 4-3 till hemmalaget via Chay Genoway som gjorde mål via målramen och in bakom Clang.

– Det var lite svängigt, lite studsiga puckar. Ingen toppisnats av mig, men en debut är en debut och det är skönt att ha den avklarad, säger Clang.

Den tredje perioden var 4:25 gammal när Rögle fick in sin kvittering till 4-4. Linus Sjödin snappade upp pucken framför mål, höll i den i en sekund, innan han lyfte in den högt bakom Vehviläinen.

Matchen gick till förlängning där Rögle fick inleda med ett powerplay, men spelet i fyra-mot-tre ledde inte till något mål. Förlängnngen blev mållös och matchen avgjordes på straffar.

Rögles nästa uppgift i SHL väntar på torsdag borta mot Djurgården på Hovet. På tisdag spelar laget CHL-match mot danska SønderjyskE på bortaplan.

Notera att Mattias SJögren gjorde sin 400:e SHL-match i karriärenm varav sin 224:e i Rögletröjan.

HÖJDPUNKTER

SJÖDIN HAR TAGIT CHANSEN

I Adam Edström och Leon Bristedts frånvaro har Linus Sjödin fått chansen i de två senaste matcherna. Mot Brynäs låg 19-åringen (fyller år idag) bakom mycket i offensiv väg för Rögle. Sjödin stod för ett mål och en assist, hans första flerpoängsmatch i SHL. Förra säsongen blev det ett mål på 22 matcher för Rögleprodukten.

OTURLIGA STUDSAR

Tre av Brynäs mål kom efter oturliga studsar, i alla fall sett med Rögle-ögon. 1-1-målet vallades in via McKiernan, 3-1 gick in via Lesund och 4-3 via stolpen och sedan ryggen på Clang.

FRÅN OMKLÄDNINGSRUMMET

Linus Sjödin

Calle Clang

SÅ SA TRÄNARNA

**BRYNÄS-RÖGLE 4-5 efter straffar (1-1, 3-2, 0-1, 0-0, 0-1)

Brynäs: Greg Skott, Linus Ölund, Tomi Sallinen, Chay Genoway

Rögle: Tyler Kelleher, Marco Kasper, Dennis Everberg, Linus Sjödin, Anton Bengtsson