Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Rögle
RBK

Efter match: Skellefteå - Rögle 3-2 E.ÖT

21 oktober 2021 21:31
Efter match

Rögles segersvit är bruten. Skellefteå kom tillbaka sent i den tredje perioden och vann med 3-2 efter förlängning.


Rögle låg i underläge inför tredje perioden i kvällens bortamatch i Skellefteå. Då klev William Wallinder fram och gjorde sitt första SHL-mål i karriären. Ett mål som innebar 1-1, vilket också gav en välbehövlig skjuts för Röglelaget. Bara ett par minuter senare satte Leon Bristedt 2-1 och bortalaget hade ledningen inför avslutningen av matchen.

– Jag gled in från blå och fick en bra passning av Leon, vickade lite och hittade nätet bara, säger Wallinder om sitt mål.

Hemmalaget Skellefteå öppnade målskyttet i den andra perioden efter att Tyler Kelleher och Ryan McKiernan samtidigt dragit på sig varsin utvisning. Rögle var långa stunder tillbakapressade i den andra perioden och ledningsmålet var på sätt logiskt.

Bortalaget Rögle såg länge ut att gå mot en ny trepoängare. Men med två minuter kvar på klockan kvitterade Oskar Nilsson genom ett skott från mycket dålig vinkel och matchen gick till förlängning. Väl där kom ett sent avgörande från Adam Mascherin och Rögles segersvit stannade därmed på fem matcher.

– Vi gör en helt okej match, nu är det små marginaler som avgör. Vi hade våra chanser och de hade sina och nu var det de som lyckades komma ikapp och vinna i förlängningen, säger Tony Sund efteråt.

WALLINDER SPRÄCKTE NOLLAN

William Wallinder gör sin första säsong i Rögle och SHL. För det mesta har 19-åringen agerat sjundeback under inledningen av säsongen, men skador på backsidan har gjort att han den senaste tiden gått in bland sex backar. I kvällens match gjorde Wallinder sitt första mål i Rögle och i SHL när han satte kvitteringen tidigt i den tredje perioden med ett distinkt handledsskott. Se vad han hade att säga om målet i intervjun nedan.

HÖJDPUNKTER

FRÅN OMKLÄDNINGSRUMMET

William Wallinder

Tony Sund

SÅ SA TRÄNARNA