Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Efter match: Rögle-Linköping 3-4 E.ÖT

6 november 2021 17:28
Efter match

Rögles svit på sju raka hemmasegrar bröts under lördagen. Linköping vann med 3-4 efter förläning i Catena Arena.


Trots att segersviten bröts tog Rögle poäng för 13:e matchen i rad. Rögle har inte förlorat efter ordinarie tid sedan den 30 september då Linköping vann med 4-1 i SAAB Arena.

Tyler Kelleher, Anton Bengtsson och Marco Kasper gjorde Rögles mål i matchen, William Wallinder noterades för två assist och Calle Clang stod för 29 räddningar.

Rögle var i ett tvåmålsunderläge efter den andra perioden, men fick igång effektiviteten i den tredje. Efter 5:37 kom första reduceringen när Anton Bengtsson satte ett handledsskott från högt i slottet. Marco Kasper kvitterade för Rögle efter 11:26 när han tryckte sig in framför offensiv kasse och lyfte in sitt fjärde mål för säsongen fram till 3-3.

– Vi visar en väldig karaktär i den tredje perioden. Vi säger inför tredje att vi ska gå ut och köra och vända matchen. Det kändes verkligen som att vi hade det i oss och vi lyckas vända, säger Bengtsson.

Kelleher gav Rögle ledningen med 1-0 efter 4:16. Efter att ha klarat av ett numerärt underläge fick Adam Tambellini pucken i anfallszon och hittade Kelleher framför mål som placerade pucken i Marcus Högbergs vänstra kryss. Målet var Kellehers fjärde för säsongen.

Rögle hade chanser till fler mål i den första perioden. Närmast var Ryan McKiernan som träffade stolpen med 3:50 kvar att spela.

Det var däremot Linköping som vann skotten i den första perioden, 10-6. Och med 1:12 kvar att spela kom kvitteringen till 1-1 genom Broc Little.

– Jag gillade hur vi startade i matchen. Vi var fokuserade och energin var där. Ibland är man inte så effektiv som vi vill vara. Vi skapade mycket, och Linköping var smarta och hittade sätt att vara effektiva, säger Cam Abbott.

Mittperioden han bara blev tre minuter lång innan gästerna tog ledningen. Elliot Ekmark lyckades från nära håll styra in en precis passning av Jesper Pettersson till 1-2. Anton Bengtsson var nära att kvittera med drygt nio kvar av mittperioden, men forwarden lyfte pucken i stolpen med Högberg överspelad.

Istället för 2-2 ökade Linköping på till 3-1. Återigen gjorde gästerna ett sent mål, bara med 12 sekunder kvar fick förre Rögle-spelaren Robert Lantosi in pucken bakom Calle Clang.

– Första gör vi en helt okej, jämn match sen tycker jag att vi tapapr lite i andra. De får två snabba mål. Vi kommer ut och visar karaktär i tredje och hittar tillbaka, säger Bengtsson.

Nu väntar ett landslagsuppehåll. Nästa SHL-match spelas den 18 november hemma mot Frölunda. Den 16 november spelar Rögle CHL-åttondelsfinalmatch 1 borta mot Zürich.

– Jag är stolt över hur vi kom tillbaka i matchen idag. Men besviken att vi inte tog tre poäng. Det finns mycket att ta med sig från matchen, säger Abbott.

Notera att … Leon Bristedt lämnade sent återbud till matchen … även Tony Sund, Oskar Stål-Lyrenäs och Ted Brithén saknades … William Wallinder hade en assist i matchen och har nu sex poäng på sina åtta senaste matcher … Lucas Ekeståhl-Jonsson gjorde poäng för tredje matchen i rad (1+6=7).

FRÅN OMKLÄDNINGSRUMMET

SÅ SA TRÄNARNA

HÖJDPUNKTER