Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Hemma
Frölunda HC
FHC
Borta
Rögle
RBK

Inför nedsläpp: Frölunda - Rögle

15 januari 2022 08:00
Inför nedsläpp

Rögle åker till Göteborg för möte med Frölunda under lördagen (15:15, C More).


Att nämna Rögle och Frölunda i samma mening har blivit vanligt de senaste tio dagarna. I eftermiddag möts lagen nämligen för tredje gången under 2022. Lagen möttes i CHL-semi 1 den 4 januari och i CHL-semi 2 den 11 januari. Rögle vann de mötena med totalt 8-4 och tog sig vidare till en historisk final i Champions Hockey League.

– Det är speciellt. Men samtidigt är man inne i det. Man vet hur de spelar, och sedan har vi gjort två bra matcher mot dem här på kort tid. Det ska bli roligt med match igen och vi ser fram emot att gå för tre nya poäng, säger Oskar Stål Lyrenäs.

Historiskt har Rögle haft problem med Frölunda, men i närtid är det Rögle som har övertag på göteborgarna. De grönvita har nio raka segrar mot Frölunda, både SHL och CHL inräknat.

– Det är små tillfälligheter som avgör. Frölunda är ett otroligt bra hockeylag. Nu har vi lyckats vinna på slutet här. Vi vet hur de vill spela och de vet hur vi vill spela. Det gäller att vi håller oss till vår gameplan. Vi ska gå in för att ta tre poäng där uppe, säger Stål Lyrenäs.

Frölunda skulle i torsdags har mött Örebro, en match som flyttades på grund av Covid-19. Rögle spelade i sin tur en jämn match mot Linköping och vann med 2-1 efter sudden sedan Brady Ferguson gjort båda Rögles mål.

– Vi var inte helt nöjda med den matchen. Vi kommer inte ut som vi vill i början av matchen så det har vi tryck på inför i morgon, att verkligen vara redo. Vi spelar upp oss lite bättre i andra perioden i går, men vi vet också att det behövs en bra insats över 60 minuter för att vinna matcher i den här serien, säger Stål Lyrenäs

LÄGET I LAGET

Rögle hade isträning under fredagen, men det var många spelare som valde att köra ett pass i gymmet istället. Det står klart att Adam Edström, Anton Bengtsson och Erlend Lesund missar matchen. Lesund missar dessutom hela säsongen på grund av skada. Èric Gélinas har missat Rögles två senaste matcher och är ett frågetecken till kvällens match.

Tony Sund är avstängd och missar de kommande två matcherna för Rögle.

Senast var Calle Clang tillbaka mellan stolparna. Han stod för 31 räddningar i sin första match sedan den 9 december 2021.

SIFFRORNA

16 – Så lång blev Adam Tambellinis poängsvit

6 – Så lång är Brady Fergusons poängsvit

9 – raka Rögle-segrar mot Frölunda

31 – så många tekningar vann Rögle senast, av totalt 53 stycken.