Fredag Fre 26 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Tre saker inför kvartsfinal 1:7

30 mars 2022 20:00

Det har blivit dags för det första mötet i bäst av sju mot Oskarshamn i SM-kvartsfinalen. Rögle behöver vinna fyra matcher och öppnar matchserien på hemmaplan i Catena Arena.

Roglebk.se tittar närmare på tre saker inför match 1.


Match 1:7

Rögle-Oskarshamn

31 mars. 19:00. Catena Arena

STARTEN

Rögle har inte spelat match sedan i torsdags förra veckan då laget vann med 2-0 mot Timrå och säkrade seriesegern. Oskarshamn däremot, har spelat tre bara på de fyra senaste dagarna i och med åttondelsfinalen mot Leksand. Oskarshamn har kommit in i matchtempot och spelet som karaktäriserar ett slutspel. För Rögles del gäller det att vara vakna från start för att hitta ett sätt att stå emot den mot Oskarshamn. En fördel för Rögle är hemmapubliken som så många gånger förr har hjälpt laget till bra starter i Catena Arena. Efter förra årets slutspel, då restriktioner till följd av corona fortfarande fanns, lär publiken vara hungrig på att se slutspelsmatcher.

ETT POWERPLAY ATT SE UPP MED

Fredrik Olofsson, Patrik Karlkvist och Kim Rosdahl, så såg förstaformationen för grundseriens tredje bästa powerplay ut. Oskarshamnstrion stod tillsammans för 17 powerplaymål under grundserien och totalt hade laget en effektivitet på 26,15 %. Andrauppställningen med bröderna Zohorna, Cam Brace och Brian Cooper var inte mycket sämre och stod för totalt 14 mål, vilket gör att smålänningarna har två hypervassa powerplayuppställningar att tillgå.

I åttondelsfinalserien mot Leksand klev Patrik Karlkvist fram vid två tillfällen och satte psykologiskt viktiga mål. Allt som oftast handlar det om att hitta den högerskjutande forwarden vid den vänstra tekningscirkeln, där Fredrik Olofsson ofta noteras för assisten genom centrallinjen.

Den så vassa förstakedjan med Karlkvist, Olofsson och Rosdahl låg bakom sex av åtta mål mot Leksand. Frågan är nu om Rögle lyckas få stopp på formationen eller om storformen håller i sig.

BREDDEN BLIR VIKTIG

Precis som Oskarshamn har Rögle ett par spelare som sticker ut poängmässigt och i offensiv zon. Räkna med att Oskarshamns tränarstab med Martin Filander i spetsen kommer göra allt för att begränsa dem i offensiv zon. Därför gäller det att Rögles bredd levererar från start. I förra årets slutspel var det många som klev fram, däribland Adam Edström som gjorde tre mål, lika många som under hela grundserien. Det behövs även det här året menar Rögles tränare Cam Abbott.

– Alla i laget är viktiga och en unik kvalitet i hur vi kan vinna matcher. De stora namnen offensivt behöver vara bra och spela sitt spel, men vi vinner som ett lag och att alla kan bidra i laget är det som skiljer lag som vinner från de som förlorar, säger Rögles tränare Cam Abbott.

GRÖNT & VITT SLUTSPELSFEBER