Lördag Lör 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Lördag Lör 4 September Sep
Onsdag Ons 8 September Sep
Fredag Fre 10 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Onsdag Ons 15 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt

Vår historia del 7

Bildbyrån
Bildbyrån
Bildbyrån
Bildbyrån
Bildbyrån
Bildbyrån
Bildbyrån
Bildbyrån
Bildbyrån
Bildbyrån

VÄRLDENS BÄSTE KENNY ÅTERVÄNDER

Under andra halvan av 90-talet och första halvan av 2000-talet hade klubbens främsta spelare genom tiderna, Kenny Jönsson gjort en imponerande karriär som NHL-proffs. Han började i Toronto Maple Leafs men tradades till New York Islanders efter halvannat år. Islanders var inget framgångsrikt lag men lite i det tysta byggde Kenny upp sitt namn och karriär och blev en mycket respekterad och uppskattad NHL-spelare. En gång utsågs han till New Yorks bästa proffsatlet och en väl ansedd tidningskrönikör kallade honom för ”NHL:s bäst bevarade hemlighet”.

Säsongen 2004/05 var NHL-lockoutens år – det innebar att lediga proffs kom till Europa för att ha ett jobb. Profilen Byron Ritchie knöts tidigt på hösten till laget.
Och vad som var ännu bättre för Rögle var att Kenny gick hemma i villan på Long Island under hösten och funderade på vad han skulle göra. Kommer ligan igång eller ska jag åka över till Europa och spela hockey?
Till sist tog han beslutet att återvända hem, till Rögle som spelade i Allsvenskan södra. En gigantisk förstärkning för klubben och tränare Gunnar Persson.
Kenny återvände till Ängelholm samma dag som stormen Gudrun slog till mot södra Sverige med full kraft, 8 januari 2005.

Rögle hade redan på hösten ett starkt lag med profiler som Byron Ritchie, Ryan Vesce, Pelle Svensson, Mikael Gath, Henrik Eriksson och Pär Arlbrandt. Man vann höstserien och gick in i Superallsvenskan med höga förväntningar och förstärkt med Kenny.
Laget blev fyra men åkte sen överraskande ut i första play off-rundan mot Västerås.
Säsongen därpå återvände Jakob Johansson till Rögle efter två säsonger i Brynäs. Och han stannade därefter kvar i grön-vit dress tills han slutade 2014 efter 787 tävlingsmatcher, ett klubbrekord som står stadigt än i dag.
Pär Arlbrandt fortsatte att ösa in poäng i Rögledressen kommande säsonger (201 poäng på 206 matcher i Rögledressen) och med Kenny Jönsson som lagkapten var förväntningarna varje år höga men slutade i moll både 2006 och 2007.
Kenny kunde dock fira stora triumfer i Tre Kronor, trots att han spelade i den svenska andraligan. 2006 vann han både VM-guld och OS-guld och blev dessutom, i konkurrens med världens bästa spelare, utsedd till OS-turneringens bästa back.

Inför säsongen 2007/08 satsade Rögle på en hemvävd tränartrio med Peter Johansson, Mikael Johansson och Johan Finnström. Kenny Jönsson var en viktig pusselbit i sportchef Roger Hanssons budgetbygge där man fick ihop en imponerande lagmaskin som bara blev bättre och bättre ju längre säsongen led.
I en sanslöst spännande kvalserie som avgjordes först i sista minuten i sista omgången kunde Rögle till sist jubla över ännu ett avancemang till högsta serien. Mattias Sjögren gjorde det förlösande målet med 26 sekunder kvar i hemmamatchen mot Mora som fick hela nordvästra Skånes hockeyintresserade att explodera i ett gigantiskt glädjevrål på kvällen den 10 april 2008.