Inför nedsläpp: Tambellini taggad på roadtrip
Publicerad: 2023-01-25
Inför nedsläpp
En roadtrip står på schemat. Då vill Adam Tambellini se ett mer jämnare Rögle.

– Vi har gjort ett bra jobb den här veckan på träning och hittat tillbaka till sättet vi vunnit matcher på tidigare, säger forwarden till roglebk.se.

Rögle-spelarna har börjat packa sina väskor. Under torsdagen reser laget till norrland för möte med först Luleå och sedan Skellefteå. Viktiga poäng står på spel och det är en fokuserad grupp som sätter sig på flyget norrut. 

– Det blir roligt. De här två matcherna blir ett test för oss. Det är två svåra arenor att spela i, men det är bra för oss att komma ut på en resa och försöka plocka poäng där uppe, säger forwarden Adam Tambellini. 

För andra gången den här säsongen flyger Rögle på en norrlandsturné. Första stoppet sker i Luleå på torsdagen, ett Luleå som ligger på tolfte plats i tabellen och som kämpar för att hålla lagen under kvalstrecket bakom sig. Rögle å andra sidan kämpar med att ta sig in topp-6, men efter en förlust (2-6) mot Linköping och en straff-seger mot Malmö (3-2), tappade laget poäng förra veckan. Nu vill Tambellini hitta tillbaka till ett vinnande spel. 

– Vi måste bli mer jämna igen, och vara lite med förutsägbara för varandra. Vi har gjort ett bra jobb den här veckan på träning och hittat tillbaka till sättet vi vunnit matcher på tidigare. Förhoppningsvis kan vi ta med oss det till de här två matcherna och till de tre som är kvar sen innan uppehållet, säger Tambellini. 

Adam Tambellini är Rögles främsta poängplockare i SHL den här säsongen. Kanadensaren ligger trea i SHL:s totala poängliga med 35 gjorda poäng (18 mål, 17 assist) på 35 matcher. Tambellini gick poänglös mot Malmö, men hade innan dess gjort poäng i fem raka matcher. 

Tambellini tränade under onsdagen i samma kedja som Ludvig Larsson och Oskar Stål Lyrenäs, den sista skrev ett treårskontrakt med Rögle under onsdagen. I övrigt var laget i stort sett detsamma som i derbyt mot Malmö i lördags. Saknades gjorde Erlend Lesund (dag-för-dag), Daniel Zaar (vecka-för-vecka) och Dennis Everberg (tills vidare). Samuel Jonsson, som missat fyra matcher, tränade för full men har fortfarande status dag-för-dag). 

På en roadtrip får laget mer tid tillsammans. Förutom matcher och träningar blir det en hel del fritid för spelarna. 

– Man får spendera lite mer tid med killarna än här hemma. Ibland är det bara skönt att komma iväg och se lite annat, andra städer och arenor. Det ger en bra energi.

Vad gör du för att döda tid, eller ta vara på tiden mellan matcher och träningar?

– På bortaplan är det annorlunda. Det beror på lite var vi är någonstans. Nu i Luleå lär vi gå ut och gå på stan en del, äta luncher och hänga ihop. Jag vet inte hur mycket ledig tid vi kommer ha, men det är roligt att se nya städer, säger Tambellini.

Matchen mellan Luleå och Rögle spelas 19.00 i Coop Norrbotten Arena. 

Peter Ekholm