Cam Abbott tillbaka i Lindab Arena
Publicerad:

Hjärnskakningar tvingade Cam Abbott att lägga skridskorna på hyllan i förtid. Nu är den populäre anfallaren tillbaka i Lindab Arena – som extra hjälp på hockeygymnasiets morgonträningar.
Det är en vanlig vardagsmorgon. På Lindab Arenas parkering står inte många bilar ännu.
Men i Swedbankhallen hörs redan puckar dunsa mot sargen. Det är eleverna på Rögles hockeygym som kör sitt morgonpass.
Ledartrion består av Daniel Glimmenwall och målvaktstränaren Magnus Wennström samt ett välbekant ansikte: Cam Abbott.
- Det här är ett sätt för mig att ge tillbaka till organisationen Rögle som en gång i tiden trodde på mig och Chris och öppnade dörren till SHL, säger Cam Abbott.
För sju år sedan kom han och tvillingbrorsan Chris till Rögle och blev stora publikfavoriter med sitt fräna spel och en inställning att alltid göra jobbet till 100 procent.
- Det var ett speciellt år här i Rögle. Vi stortrivdes med allt.
Den 31-årige kanadensaren tvingades i sommar ge upp karriären i förtid efter att inte ha blivit frisk efter ännu en hjärnskakning.
- Jag har haft symptom hela sommaren och det är först nu som jag kan börja återvända till ett normalt liv. Jag saknar att spela varje dag. Jag är tacksam att Rögle låter mig få vara med och hjälpa till lite, säger han.
Cam har flyttat till Munka Ljungby med sin familj, fru Malin och sex månader gamle sonen William.
- Jag trivdes oerhört bra här nere och nu kommer vi närmre min frus familj. Dessutom blir det enklare för mina föräldrar att åka över och hälsa på sitt barnbarn.
Han kontaktade Rögle för att höra om han fick vara med på ett hörn. Ett erbjudande Rögle gärna sa ja till.
Cam gillar att vara med på morgonträningarna. Han åker runt och peppar de unga spelarna, visar och skrattar.
- J18 och J20 är en viktig tid. Jag hoppas kunna hjälpa dem lite. Varken jag eller Chris var de största talangerna eller de snabbaste skridskoåkarna. Men vi ville tävla varje dag. Jag vill lära ut att du inte behöver skämmas för att vilja vinna, säger han.
Förutom att hjälpa unga Rögletalanger har han engagerat sig i spelarnas fackförening, Sico.
- SHL har mer än 30 procent utländska spelare men få av dem är anslutna. Det är viktigt med ett starkt fackförbund. Jag åker runt och informerar och har mig själv som exempel som haft stor hjälp, säger han.