Minicamp i Minnesota för Röglespelare
Publicerad: 2018-06-13
A-lag
Samtidigt som försäsongsträningen är i full gång hemma i nordvästra Skåne har Rögle även flyttat till Nordamerika. På University of Minnesotas hypermoderna träningsanläggning har vi en minicamp med våra nordamerikanska spelare under fystränare Erik Olssons ledning.

– Vi ville samla spelarna som inte är med på vår vanliga försäsongsträning för att stämma av hur träningen går, köra några pass och umgås lite, förklarar Rögles sportchef Chris Abbott.

Chris och brorsan Cam är på plats i Minnesota den här veckan. Med på minicampen är de nordamerikanska spelarna Justin Pogge, Ben Youds, Craig Schira och nye Kodie Curran. Dessutom har Taylor Matson och Leon Bristedt anslutit ihop med fysansvarige Erik Olsson.
– Taylor och Leon har varit studenter på universitet och är lite av våra guider. Det är en fantastisk anläggning och vi är mycket nöjda med upplägget. Killarna har gjort tester i början av veckan och kör nu lite pass ihop med Erik, säger Chris och tillägger:
– Testerna har gått mycket bra, killarna har skött sig och ser hungriga ut.

University of Minnesota är ett stort universitet med drygt 50 000 studenter. Man är stolt över sin idrottsverksamhet och det satsas stora resurser.
Under veckan i Minnesota träffar man även Cal Dietz som är en av USA:s mest ansedda fystränare och som är ansvarig för träningsbiten på skolan.
– En fantastisk möjlighet för vår Erik att inspireras och ta med sig hem bra saker till vår vardag, säger Chris Abbott.
Rögles USA-camp pågår under hela veckan. På bilden ser ni från vänster Leon Bristedt, Craig Schira, Kodie Curran, Erik Olsson, Justin Pogge, Ben Youds och Taylor Matson.

Lasse Mauritzson