Även fysdelen utvecklas på Sommarcamperna
Publicerad: 2018-06-14
Sommarcamp
Nyheten om ispassens utveckling har vi redan berättat om – nu kan vi även berätta att fysdelen uppgraderas till årets Sommarcamper i RögleAkademins regi.

– Vi vill ta ett helhetsgrepp och ge våra deltagare de bästa verktygen med sig hem för sin fortsatta utveckling. Därför kommer även fysträningen att förändras, säger Patric Kjellberg, innehållsansvarig för Rögles campverksamhet.

Fysansvarig under campen är som vanligt Anton Jonkman från Crossfit Ängelholm som även tränar samtliga ungdomar i RögleAkademin till vardags.
Anton Jonkman är grundutbildad hos STAC i Ronneby och går just nu elittränarutbildningen i STAC:s regi. STAC är ett välrenommerat och expansivt träningskoncept specifikt för den idrott man håller på med. Flera av landets största hockeyprofiler tränar enligt STAC, till exempel Tampa Bay-stjärnan Victor Hedman.
– STAC är ett mycket intressant sätt att träna för just den idrott du håller på med och nu får vi möjlighet att blanda in det i vår, sen tidigare, riktigt uppskattade hockeyfit som Anton Jonkman utvecklat. Det känns riktigt bra inför årets camper, säger Patric.

På ispassen kommer skridskoteknik fortfarande vara en av grunderna men i år kommer även individuell teknikträning med klubba och puck att integreras med inspiration och inslag från Power Edge Pro. Rögle var nyligen värd till den första PEP-campen i Sverige och våra tränare har utbildats av PEP.

RögleAkademins Sommarcamper är populära och i år har vi utökat camperna från 4 till 6 stycken. Camperna är tre dagar långa och de arrangeras vecka 30, 31 och 32.
Två av camperna är redan fullbokade men det finns platser kvar i de andra fyra.
Sommarcamperna är öppna för ungdomar födda 2004-09 och du blir indelad i olika grupper beroende på ålder och anmälningar.
Campen har endast dagelever, vilket innebär att du bor enligt eget alternativ men tränar hockey hela dagen, sön–tisdag, 08,00-17,00 eller onsdag-fredag samma tider. Det kommer att vara tre grupper per camp med max 24 elever i varje (20+4 målvakter). Gruppindelning sker efter antal anmälda i respektive ålder.
Det blir tre ispass och två fyspass per dag.

Priset för campen är 2 100 kr och då får du nio ispass, egen träningströja, fika både för- och eftermiddag samt lunch varje dag. Vill man delta på två camper kostar detta 3 900 kr, tre camper 5 600 kr. Om man väljer flera är det lämpligt att vila en camp.
Du anmäler dig till våra camper genom att klicka på den här länken.

Lasse Mauritzson